III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu”

"Pakao je počeo u Bleiburgu"

Sjećanja iz prve ruke. Knjigu je napisao pok. Vjekoslav Lujo Lasić koji je preživio cijeli pakao Bleiburga, od križnog puta do logora.

Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista. O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinski rat. Svakako preporučujem ovu knjigu!Pero Šutić, knjižničar

Tema: predaja na Bleiburgu, križni put, logori.

Knjigu je moguće naručiti:
– porukom SMS ili Viber na broj +385 98 244 144
– putem inboxa na Facebook grupama: “Dubrovnik nekad i sad” i “Ratovi na dubrovačkom području”
– porukom na e-mail adresu alat@inet.hr

Nakladnik: Alat Dubrovnik d.o.o.
OIB: 06998508226
Kneza Domagoja 9
20000 Dubrovnik
IBAN: HR8024840081101838011

MP cijena knjige je 100,00 Kuna. Poštarina je uključena u cijenu.
Na 3 ili više komada obračunava se popust sukladno broju primjeraka.

Knjižare i druge prodavaonice koje žele uvrstiti knjigu u svoj asortiman, mogu se javiti porukom na e-mail adresu alat@inet.hr radi dogovora o uvjetima poslovanja. Na veće količine odobrava se rabat od 40% i više (sukladno broju naručenih primjeraka).

Zahvaljujemo na svim Vašim komentarima, a oni koji još nisu, a žele napisali osvrt na knjigu, mogu to napraviti na dnu ove stranice -> ovdje.

4 misli o “III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu””

  1. Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista. O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinskih rat. Svakako preporučujem ovu knjigu!

  2. Možda naslov vara. Naime, počelo je na Bleiburgu, ali u knjizi je opisan križni put, zbilja potresno svjedočanstvo neljudskosti, koju smo opet vidjeli 1991. Također i opis muka u logorima, opet usporedivo sa logorima devedesetih. Mislim da je dobro pročitati i usporediti, jer zaključak je jasan: nedaj Bože i treći put! A tko ne uči iz svoje povijesti…

  3. Pročitao u 2 dana…
    …Iz svakog slova izvire izvornost i doživljenost onoga o čemu piše….hrana, žeđ i strah, opisani na toliko detaljan i sugestivan način da i sam počneš osjećati isto….drago mi je da je knjiga lišena suvišnih promišljanja i da izuzev misli i planova o golom preživljavanju nema puno toga…jer to tako i jest….dojmila me priča o kruhu, kao da je statusni simbol, a ne namirnica ili pekarski proizvod…a to zna samo onaj tko je istinski bio gladan.
    i kako je sve to samo uspio upamtiti … zakoni preživljavanja … Kolone straha… ovdje je strah čitan u svakoj rečenici… sredina kolone preživi…cipele i bos hoda…….naučiš spavati stojeći … poslije čučeći……kvalifikacija tolerancije i stupnja terora pojedinih stražara, kako žena tako i muskih………..žene uz cestu serviraju otrovano mlijeko…provokatori…regionalna pripadnost hercegovini većine žrtava okolo….. iako ga je mladoga velika nevolja dopala, nevjerojatno je s koliko gospodskih manira i obzira sve opisano …od rublja do čiste košulje , ….koliko emocija, boli ……

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *