“Pakao je počeo u Bleiburgu”


Izašlo je III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu”. Sjećanja iz prve ruke. Tema: predaja na Bleiburgu, križni put, logori. Knjigu je za vrijeme domovinskog rata napisao pok. Vjekoslav Lujo Lasić koji je preživio cijeli pakao od Bleiburga, preko križnog puta do logora.

Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista. O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinski rat. Svakako preporučujem ovu knjigu!Pero Šutić, knjižničar.

Knjigu možete naručiti putem:
* SMS poruke, Viber-a ili Whatsapp-a na broj +385 98 244 144
* putem inboxa Facebook grupe “Dubrovnik nekad i sad”
* putem inboxa Facebook grupe “Ratovi na dubrovačkom području”
* putem e-maila na alatdub@gmail.com (poskupila poštarina, jedna knjiga)

Za sve učesnike i rodbinu učesnika Bleiburške tragedije, Križnih puteva i logora, kao i za kupnju 3 i više knjiga, cijena je niža, 7 €, za inozmstvo 14 €. (jedna knjiga)

Knjige dostavljamo na Vašu adresu putem pošte, a poštarina je uračunata u cijeni. Knjigu možete preuzeti i na adresi nakladnika. Pouzećem ne šaljemo, skupo je i komplicirano.

Nakladnik: Alat Dubrovnik d.o.o.,
Kneza Domagoja 9, Dubrovnik,


Broj računa (IBAN): HR8024840081101838011 poziv na broj bilo što, 99 itd. I svakako ime uplatitelja i adresa.

Knjižare i druge prodavaonice koje žele uvrstiti knjigu u svoj asortiman, mogu se javiti porukom na e-mail adresu alat@a1net.hr radi dogovora o uvjetima. Na veće količine odobrava se veći rabat (sukladno broju naručenih primjeraka).

7 komentara na ““Pakao je počeo u Bleiburgu””

  1. RIJEČ AUTORA, VJEKOSLAV LUJO LASIĆ:
    Ne znam koliko pakao ima krugova. Ja sam ih proživio dva.
    Prvi koji razara dušu, doživio sam u Bleiburgu. Drugi, koji razara i dušu i tijelo, doživio sam na križnom putu i njegovim krvavim postajama, logorima, kazamatima i samicama. Dugo sam poslije bio mučen noćnim morama.
    Godinama sam nastojao dokučiti razlog organiziranih ubojstava tisuća mladih i zrelih muškaraca, a posebno žena i djece. Da li je nacionalna odnosno etnička pripadnost bila glavni grijeh?
    Što više o tome razmišljam postajem sve uvjereniji. Možda će mi opis onoga što sam vidio i osobno proživio pružiti duševni mir.

  2. PERO ŠUTIĆ:
    Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista.
    O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinskih rat. Svakako preporučujem ovu knjigu!

  3. ANTUN SJEKAVICA:
    Knjiga koja realno, iskreno i dirljivo, u nekim momentima tjerajući suze na oči, prepričava sudbinu čovjeka, mladića koji nije “po njihovom sistemu”… koji je bio Hrvat. Preživjeti sve te strahote, psihička i fizička maltretiranja, zapitaš se kako čovjek može to izdržati i zar je moguće da čovjek čovjeku može to uraditi. Tolike godine prisilne šutnje do 90-tih, te snaga autora prenijeti na papir sve te strahote i boli da se istina ne zaboravi. Svakako preporučujem ovu knjigu, koju kada počnete čitati, nećete prestati dok ne dođete do zadnje stranice.

  4. ZORAN IVANKOVIĆ:
    Pročitao u 2 dana… …Iz svakog slova izvire izvornost i doživljenost onoga o čemu piše… Hrana, žeđ i strah, opisani na toliko detaljan i sugestivan način da i sam počneš osjećati isto…. Drago mi je da je knjiga lišena suvišnih promišljanja i da izuzev misli i planova o golom preživljavanju nema puno toga… jer to tako i jest. Dojmila me priča o kruhu, kao da je statusni simbol, a ne namirnica ili pekarski proizvod… a to zna samo onaj tko je istinski bio gladan. I kako je sve to samo uspio upamtiti… Zakoni preživljavanja. Kolone straha… ovdje je strah čitan u svakoj rečenici… sredina kolone preživi… cipele i bos hoda… naučiš spavati stojeći… poslije čučeći… Kvalifikacija tolerancije i stupnja terora pojedinih stražara, kako žena tako i muskih… Žene uz cestu serviraju otrovano mlijeko… provokatori… Regionalna pripadnost Hercegovini većine žrtava okolo… iako ga je mladoga velika nevolja dopala, nevjerojatno je s koliko gospodskih manira i obzira sve opisano …od rublja do čiste košulje, koliko emocija, boli…

  5. Dr. MILJENKA PLANJAR PRVAN:
    Knjiga je za mene više od moga očekivanja, odlična; na prvo mjesto bi stavila iskrenost i realnost u cjelokupnom prikazu, po sjećanju živom i tako svježem, svih strahota za koje se pitam kako ih čovjek može proživjeti i još preživjeti! Ali ti preživjeli su prava rijetkost, jer morali su biti psihofizički nesalomljivi ljudi, ispunjeni duhom i nadom i vjerom i pratnjom anđela čuvara…. A Lujo Lasić imao je sve te osobine i bio je od onih koje baciš na glavu, dočekat će se na noge. Prikaz je to iz prve ruke svjedoka velikog zla komunističkog totalitarizma krivog za stradanja nedužnih samo zato što su Hrvati.

  6. Dužan sam ispriku onima koji su ostavili komentar, a sada ga nema. Jednostavno su jednog dana komentari nestali i spasio sam ih samo nekoliko. Događa se, pa i sa plaćenim hostingom. Ovaj put ću sve presnimiti na sigurno mjesto, iako je sada stranica na dobrome hostingu!
    Usput koga zanima blog i albumi iz Domovinskoga rata, adresa je:
    http://www.rat-u-gradu.alat.hr

    Dubo

  7. Teško je reći da je knjiga odlična, unatoč strahotama opisanim u istoj, ali činjenica je da tjera na čitanje dalje i dalje, dok ju ne završite. Preživjeti ovakve strahote a pri tome ostati ‘svoj’ pravo je čudo, to su mogli samo jaki ljudi koji su vjerovali u ispravnost svoga stava i djela. Preporučio bi knjigu svakome tko traži istinu iz dijela povijesti koji je nama Hrvatima potpuno skriven. Ideja će živjeti sve dok ima onih koji su za nju spremni umirati. Bog i Hrvati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)