III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu”

"Pakao je počeo u Bleiburgu"

Iz tiska je izašlo III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu”. Sjećanja iz prve ruke. Tema: predaja na Bleiburgu, križni put, logori. Knjigu je za vrijeme domovinskog rata napisao pok. Vjekoslav Lujo Lasić koji je preživio cijeli pakao Bleiburga, Križni put, logore i kaznionice.

Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista. O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinski rat. Svakako preporučujem ovu knjigu! – Pero Šutić, knjižničar

Knjigu možete naručiti putem:
* SMS poruke ili Viber-a na broj +385 98 244 144
* putem inboxa Facebook grupe “Dubrovnik nekad i sad”
* putem inboxa Facebook grupe “Ratovi na dubrovačkom području”
* putem e-maila alat@inet.hr

Zbog pandemijskih posljedica snizili smo cijenu na 60,00 kuna.

Za sve učesnike i rodbinu učesnika Bleiburške tragedije, Križnih puteva i logora cijena je 50,00 kuna. Za kupnju 3 ili više primjeraka cijena je 50,00 kuna.

Knjiga se dostavlja na Vašu adresu putem pošte, a poštarina za Hrvatsku je uračunata u cijeni. Knjiga se može i preuzeti na adresi nakladnika.

Nakladnik: Alat Dubrovnik d.o.o.,
Kneza Domagoja 9, Dubrovnik,
Broj računa (IBAN): HR8024840081101838011

Knjižare i druge prodavaonice koje žele uvrstiti knjigu u svoj asortiman, mogu se javiti porukom na e-mail adresu alat@inet.hr radi dogovora. Na veće količine odobrava se veći rabat (sukladno broju naručenih primjeraka).

Zahvaljujemo na svim Vašim komentarima, a oni koji još nisu, a žele napisati osvrt na knjigu, mogu to napraviti na dnu ove stranice -> ovdje.

6 misli o “III izdanje knjige “Pakao je počeo u Bleiburgu””

 1. Rijetko ćete imati priliku pročitati ovako autentično, iskreno i dirljivo svjedočenje patnje kroz koju je prošao hrvatski narod nakon završetka drugog svjetskog rata. Precizno je opisan monstruozan zločin i teror od strane “antifašističkih” komunista. O ovome se nije smjelo govoriti pola stoljeća, ali istina kad – tad izađe na svjetlo dana. Trebalo je puno hrabrosti sve to opisati i objaviti još 1994. godine, dok je trajao Domovinskih rat. Svakako preporučujem ovu knjigu!

 2. Možda naslov vara. Naime, počelo je na Bleiburgu, ali u knjizi je opisan Križni put, zbilja potresno svjedočanstvo neljudskosti i mržnje, koje smo opet vidjeli 1991. Također i opis muka u logorima, u rufnicima, opet usporedivo sa logorima devedesetih. Mislim da je dobro pročitati i usporediti, jer zaključak je jasan: nedaj Bože i treći put! A tko ne uči iz svoje povijesti…

  1. Knjiga koja realno,iskreno i dirljivo,u nekim momentima tjerajući suze na oči,prepričava sudbinu čovjeka,mladića koji nije “po njihovom sistemu”…koji je bio Hrvat.
   Preživjeti sve te strahote,psihička i fizička maltretiranja,zapitaš se kako čovjek može to izdržati i zar je moguće da čovjek čovjeku može to uraditi.
   Tolike godine prisilne šutnje do 90-tih,te snaga autora prenjeti na papir sve te strahote i boli da se istina ne zaboravi.
   Svakako preporučujem ovu knjigu,koju kada počnete čitati,nećete prestati dok ne dođete do zadnje stranice.

 3. Pročitao u 2 dana…
  …Iz svakog slova izvire izvornost i doživljenost onoga o čemu piše….hrana, žeđ i strah, opisani na toliko detaljan i sugestivan način da i sam počneš osjećati isto….drago mi je da je knjiga lišena suvišnih promišljanja i da izuzev misli i planova o golom preživljavanju nema puno toga…jer to tako i jest….dojmila me priča o kruhu, kao da je statusni simbol, a ne namirnica ili pekarski proizvod…a to zna samo onaj tko je istinski bio gladan.
  i kako je sve to samo uspio upamtiti … zakoni preživljavanja … Kolone straha… ovdje je strah čitan u svakoj rečenici… sredina kolone preživi…cipele i bos hoda…….naučiš spavati stojeći … poslije čučeći……kvalifikacija tolerancije i stupnja terora pojedinih stražara, kako žena tako i muskih………..žene uz cestu serviraju otrovano mlijeko…provokatori…regionalna pripadnost hercegovini većine žrtava okolo….. iako ga je mladoga velika nevolja dopala, nevjerojatno je s koliko gospodskih manira i obzira sve opisano …od rublja do čiste košulje , ….koliko emocija, boli ……

 4. Dr Miljenka Planjar Prvan:

  Knjiga je za mene više od moga očekivanja, odlična; na prvo mjesto bi stavila iskrenost i realnost u cjelokupnom prikazu, po sjećanju živom i tako svježem, svih strahota za koje se pitam kako ih čovjek može proživjeti i još preživjeti! Ali ti preživjeli su prava rijetkost, jer morali su biti psihofizički nesalomljivi ljudi, ispunjeni duhom i nadom i vjerom i pratnjom anđela čuvara….. A Lujo Lasić imo je sve te osobine i bio je od onih koje baciš na glavu, dočekat će se na noge. Prikaz je to iz prve ruke svjedoka velikog zla komunističkog totalitarizma krivog za stradanja nedužnih samo zato što su Hrvati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *